Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 grudnia 2025 17:38
Reklama
Reklama

Smaki Regionów znów na kieleckim deptaku

Kuchnie świętokrzyska i wielkopolska przez kilka dni królowały na kieleckim deptaku. Podczas "Festiwalu Smaku i Tradycji" każdy smakosz mógł znaleźć coś dla siebie.

Kucharze w Wielkiej Bitwie na Patelnie przygotowywali potrawy z danego regionu Polski: zalewajkę żurek, golonkę czy gołąbki. Takimi pysznościami częstowali Kielczan. Dodatkowo w strefie Food Truck, można było spróbować potraw z całego świata.

Zorganizowano również konkursy z nagrodami na przykład „jedzenie na czas burgera”. Podczas „Festiwalu Smaku i Tradycji" swoje wyroby zaprezentowało prawie 50 wystawców reprezentujących różne rejony Polski.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama
Reklama