/>

/>

Karolina Kępczyk odwołana ze stanowiska Europejskiego Centrum Bajki w Pacanowie

Obradujący dziś Zarząd Województwa Świętokrzyskiego przyjął jednogłośnie uchwałę w sprawie odwołania Pani Karoliny Kępczyk ze stanowiska dyrektora Europejskiego Centrum Bajki w Pacanowie. Jednocześnie Zarząd przyjął uchwałę w sprawie powierzenia obowiązków dyrektora placówki do końca roku Pani Aleksandrze Stachniak, obecnie dyrektor Centrum Kultury w Łubnicach.

Dyrektor Europejskiego Centrum Bajki im. Koziołka Matołka w Pacanowie zostanie odwołana ze stanowiska z dniem 31 marca 2020 roku. Przyczyną jest utrata zaufania.

Odwołanie ze stanowiska Pani Karoliny Kępczyk jest równoznaczne z wypowiedzeniem umowy o pracę, z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia.

Od 1 kwietnia do 31 grudnia 2020 roku pełniącą obowiązki dyrektora Europejskiego Centrum Bajki w Pacanowie będzie Pani Aleksandra Stachniak, osoba od lat związana z instytucjami kultury. Była między innymi dyrektorem Ośrodka Kultury w Staszowie, dyrektorem Gminnego Centrum Kultury w Szydłowie, a także dyrektorem Staszowskiego Ośrodka Kultury. Obecnie pełni funkcję dyrektora Centrum Kultury w Łubnicach.

źródło: Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego

Fotorelacje