Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
środa, 17 grudnia 2025 09:44
Reklama
Reklama

Ekologia to podstawa

O ekologii mówi się dużo i wszędzie. Propagowanie zdrowego stylu życia stało się w ostatnim czasie bardzo modne, a naturalne produkty to prawdziwy hit. W weekend na kieleckich targach zwolennicy branżowych nowinek i zdrowego odżywiania mieli prawdziwy raj. Wszystko za sprawą odbywających się już po raz piąty targów ECOFAMILY.

Miody z przydomowych pasiek, zdrowe, często zaskakujące warzywa i owoce, wędzona szynka, sery oraz soki. Wszystko wyrabiane w naturalny, ekologiczny sposób.

- Prezentuję chleb z mojej piekarni. Wypiekamy go w tradycyjny sposób, z ekologicznej mąki – mówi Marek Bzówka, wystawca.

- Mam do zaproponowania miody, naturalny pyłek pszczeli i świeczki z wosku pszczelego – wylicza Mateusz Zygmunt, wystawca.

- W tym roku przywieźliśmy to, co ostatnio jest hitem, czyli korzeń czarny. W kuchni można go przyrządzać jak szparagi – twierdzi Leszek Czekaj, wystawca.

Podczas tegorocznej, piątej już edycji targów ekologicznych ECOFAMILY nie zabrakło nie tylko odwiedzających, ale i wystawców. Wielu z nich bierze udział w programie Góry Świętokrzyskie Naszą Przyszłością.

- Możemy się promować na targach i pozyskać fundusze unijne – mówi Agnieszka Ozga, wystawca.

- Przede wszystkim mamy kontakt z potencjalnymi klientami – twierdzi Leszek Czekaj, wystawca.

- Jeździmy na różnego rodzaju imprezy, wycieczki. Możemy się wystawiać i pozyskujemy nowych klientów – dodaje Mateusz Zygmunt, wystawca.

Przy okazji targów odbywała się również konferencja poświęcona tematyce ekologicznej, a w tym między innymi specyfice rynków zbytu naturalnych produktów rolnych oraz ich głównych kanałów dystrybucji.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama
Reklama